Hakkımda

Giritli dedem ve Selanikli babaannem kendilerine Karadeniz kökenli eşler seçmişler. Ben, onların çocukları Ayten ile Ayhan’ın oğluyum. Annem Beyoğlu’nda, babam Beşiktaş’ta doğmuş.


Amcam Teğmen Cevat Bayrak, Kore Savaşı’nda şehit olduğu için onun adını bana vermişler. Hiçbir yerde yazılı değil ama göbek adımın “Süleyman”  olduğunu söylediler. Doğduğum hastanenin adından geliyor bu; Süleymaniye Doğumevi. 

 Ailem, babamın mesleği yüzünden Anadolu’yu fırıl fırıl dolaşırdı. Bu yüzden Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun  oluncaya kadar 11 tane okul değiştirdim. Üniversite giriş sınavında derece yapıp çuval dolusu puanla ilk tercihim olan  Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girdim. Denize yakındı, içinde çam ağaçlarının olduğu güzel bir bahçesi, tıbbi  bilimlerin yanında dünya ve memleket konularında esaslı fikir ve duruşları da olan hocaları vardı. Buluşma, briç ve sosyalleşme alanı olan İkizler Kıraathanesi de fakülte ana giriş kapısının tam karşısındaydı. Cerrahpaşa’yı tercih ederken palto giymeden oturulamayacak kadar soğuk amfilerde 350 sınıf arkadaşımla ders görmeye çalışacağımı bilmiyordum ama pişman da değilim.

Mecburen Yenipazar’da (Bilecik) hizmet ve mecburen Gelibolu’da askerlik yapıp mezuniyetimden 4 sene sonra, bu sefer Radyodiagnostik ihtisası yapmak için tekrar Cerrahpaşa’ya döndüm.

Henüz asistanken, tanınmış büyük bir görüntüleme merkezinin kurucu ortakları arasında yer aldım. Uzman olduktan sonra 24 sene boyunca bu merkezde yöneticilik ve hekimlik yaptım.

2001-2002 yıllarında İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundum. Bir dönem Hekim Forumu Dergisi’nin editörlüğünü üstlendim. Tabip Odası aidat ve üyelik işlerinde ilk bilgisayar otomasyon sistemini kurdum. Cağaloğlu’ndaki binanın kökten tadilatı ve en üst kattaki toplantı salonunun yenilenmesi işlerini yürüttüm. Odanın sahip olduğu binlerce kitabı kayıt altına aldım ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Kütüphanesi’ni kurdum. Bütün bu yatırım ve harcamalara rağmen büyük borçla devraldığım muhasiplik görevimi dolu kasayla devrettim.

2004-2006 yılları arasında Kabataş Erkek Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Yönetiminde yer aldım. Kabataş Erkek Lisesi Logosu patentinin Kabataş’ılar Camiası adına alınmasını sağladım.

  2006 Yılında Songül’ün kocası, 2007 yılında Mete’nin babası oldum.

 Tıbbi alanda, sakroiliak eklem radyolojisi, paranazal sinüs tomografisi ve histerosalpingografi konularında kitap, yayın ve sunum çalışmalarım var. Doç. Dr. Erhun Şerbetçi’nin 1999 Yılında yayınlanan Endoskopik Sinüs Cerrahisi kitabının kaleme aldığım radyoloji bölümü, paranazal sinüs bilgisayarlı tomografisi hakkında yazılmış ilk bütüncül, orijinal, Türkçe kaynaktır.

 2007 yılından itibaren Histerosalpingografi sırasında meydana gelen ve şiddetli ağrılara sebep olan uterus kas spazmını tetikleyen faktörleri ortadan kaldırmaya odaklandım ve ağrısız HSG tekniklerini geliştirdim. On binlerce HSG incelemesi yaptım. Radyoloji uzmanı olduğumda, bir gün bazı hastalarımın, canlarını yakmadığım için bana minnettarlıkla sarılmak isteyeceklerini, defalarca “Allah razı olsun” diyeceklerini düşünmemiştim. Bundan hoşlanıyorum.

HSG çalışmalarıma devam edebilmek için 8 Aralık 2014 tarihinden itibaren bana gerekli makine ve teknolojik altyapıyı sağlayan Şişli Echomar bünyesinde çalışmaya başladım. 2015 Yılından itibaren selektif salpingografiyi, gerektiğinde uygulanmak üzere HSG incelemesine dâhil ettim. Böylece Amerikan Üreme Tıbbı Topluluğu’nun (ASRM) bu yöndeki tavsiyesini Türkiye’de ilk uygulayan kişi oldum.